Wednesday, May 31, 2006

Rødgrønn hjertevarme?


Den såkalte rødgrønne regjeringa skulle bety en endra politikk i dette landet. I asyl og flyktningpolitikken som mye annet er Norge et like kaldt og ekelt land som det var under Bondevik. Hjertevarme har verken utkasterminister Bjarne Håkon Hansen eller resten av regjeringa.

Afghanske asylsøkere sultestreiker utenfor Oslo Domkirke fordi regjeringen vil tvangssende dem til Afghanistan. Dette er nok et grelt eksempel på den råhet som norske myndigheter viser mot mennesker på flukt. Afghanske flyktninger er en av mange grupper i Norge som har havnet i en desperat situasjon etter at myndighetene har bestemt at de skal sendes ut. At situasjonen i Afghanistan er både farlig og usikker går ikke nevneverdig inn på verken UDI eller arbeids - og integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Den Norske Imperalist staten har bidrat gjennom Nato til å bombe land og folk flere steder i verden. I Afganisan synes kansje den Norske stat at det burde være flere å bombe på så det er derfor man sender de afghanske asylsøkerne til dette landet som ikke kan kalles trygt under Imperalismens okkupasjon.

Hvis det er fler enn meg som blir forbanna så ta på deg hatten å kom ned på Jernbanetorget kl 1700 i mårra (torsdag) og demonstrer!

Thursday, May 25, 2006

Sportsnyheter


Hurra i dag ble det bestemt at Ski VM i 2011 skal bli arrangert i MIN hjemby Oslo. Det skal skje i den flotte hoppbakken Holmenkollen, som vil bli totalfornya for anledninga. Og det gjør at det vil fortsatt være en av de skibakkene verdenscupen kommer til å være innom også i fremtida. HURRA, HURRA! Dette er en kjempe nyhet! Supert!

I tillegg ble det for noen dager siden bestemt at Jenter også skal få sin egen VM-konkuranse i Hopp. Så det blir ikke bare fin mannehopping i Holmenkollen i 2011, det blir også en sjanse får å få en kvinnelig medaljevinner fra Norge. Igjen HURRA!

Men Nå over til litt mer sport som passer til sommerns aktiviteter: Nemelig; Fotball VM i tyskland. På onsdag gjennomførte mange lag sin generalprøver. Og det kan vel bli mye å glede seg til under årets VM. Men desverre er det noen i Tyskland som synes at horekunderi hører sammen med fotball. Det er Hat og Kjærlighets Sportsnyheter helt uenige i. I den anledning så les dette:

Sexkjøp er ikke en sport -si nei til menneskehandel og prostitusjon under Fotball–VM i Tyskland 2006!

Fra 9.juni til 9 juli 2006, avviklesFotball-VM i 12 Tyske byer. Ca 3 millioner fotball-fans, for det meste menn vildelta. Den tyske sex-industrien ønsker å utnytte situasjonen for det den erverdt og det er derfor antatt at ca 40 000 kvinner vil bli importert fraSentral og Øst-Europa til Tyskland for å selge sex.

Det tradisjonelle Red light-området i Berlin blir tydeligvis for lite. Derforhar den tyske sex-industrien nylig åpnet et bordell like ved hovedarenaen medplass til opp til 650 kunder. Det er satt opp mengder av små sex-hytter som serut som toaletter i tre, og som bærer det klingende navnet ”performance boxes”.Disse er plassert i hopetall i et inngjerdet område på størrelse med en fotball-bane. Her finnes det kondomer, dusjer og parkeringsplasser tilgjengelig itillegg til at det er tatt spesielle hensyn for å beskytte kundenes anonymitet.Talsmann for prosjektet har uttalt at ”Fotball og sex hører sammen”.

Les CATWs uttalelse og skriv under den internasjonale kampanjen på:
http://catwepetition.ouvaton.org/php/

Bli med å si nei til organiseringen av menneskehandelen knyttet til Fotball-VM!

Og nå må du huske å skrive under her!

Sunday, May 21, 2006

Avgangsutstillingen 2006



I går besøkte redaksjonen Statens Kunstakademi sin Avgangsutstilling. Dette var en svær utstilling med masse å se på. Ikke det at redaksjonen kan noe særlig om kunst, men man skal si sin menning om utstillingene for det.

Det var en utstilling som hadde veldig bredt spekter i fra det imponerende til det som så ut mer som et formingsbord i barnehagen. Å bestille en konteiner fra et fengsel eller å stille ut en pall med da vinci coden, er ikke imponerende.

Men på det andre siden var det en fyr som hadde lagd en basketbane i Brasil, En gulfiskbole på belter som gullfisken styrte, En morsom film om en stakars Kjelsåsgutt som var utvekslingselev i USA, og et morsomt bilde av kong Olav på Grorud (se over). Hvis dere vil se mer kan dere gå på Stenersenmusset eller sjekket ut Statens Kunstakademi sine utstillingssider

Wednesday, May 17, 2006

En 17mai tale for de syke og de smale


Dette er en 17-mai tale, men siden jeg ikke har en kasse å stå på eller noe publikum, så må jeg nok legge den her ut på Hat og Kjærlighet istedenfor. !7 mai er jo den dagen da vi skal ha barnetog, pølser, brus, iskrem og man kan glede seg over at nå er russen gått fra å være barn til å bli voksne (bare de våkner opp). 17mai er jo populært kalt barnasdag, og det er den, men den er også mye mer. Det er en politisk dag der vi bør minnes alle de som på en eller annen måte har slåss for Norge og folket i Norge.


Sjølv om vi lærer mye på skolen om de fine men på Eidsvoll, som klarte å skrive en hel grunnlov, så er ikke det eneste grunnen til å markere denne fri dagen.Sjølv om det var en borgelig gjeng som gikk nedover storgata fram til nybrua (der legevakta ligger nå) i de første 17 mai togene, så var 17mai en viktig kampdag for arbeiderkvinner og menn i kampen for stemmerett og andre arbeiderettigheter. Arbeidertogene gikk gjennom hele Norge. Menn og kvinner hadde malt slagord som Stemmerett til Kvinder og Menn, og 10 (så seinere 8) timers arbeidsdag. 17 mai var den dagen da arbeideren sa i fra. Og det er fortsatt en dag som bør brukes til å si ifra!

17 mai er også en dag til å minnes. Minnes de mange som har reist seg for å sloss. For en ide eller tanke som var større enn seg sjølv. Vi må huske de kvinner og menn som så fryktløst gikk i kampen mot okkupasjonen. De som sprengte tyskeforsyningslinjer, delte ut illegale aviser på arbeidsplassene, skulte flyktninger, hjalp til med å forsyne motstanden eller på en eller annen måte var del av den motstand som gjorde at fasismen ble jagd ut av vårt land.

17 mai er også en dag for solidaritet. Det er en dag vi burde huske på å være solidariske med folk som sloss de kamper vi er ferdige med. Det er en dag til å si soldarisere seg med de som må flykte fra krig, fasisme og diktatur. De som blir tvunget vekk fra sin Nasjon og sitt land. Det er en dag til å ikke akseptere den rasistiske flyktningepolitikken til den rød/grønne regjeringa. Det er en dag til å støtte de som sloss for demokrati og menneskrettigheter verden over. Støtte de som sloss for å gjøre landet sitt fritt. Være solidariske med de som sloss for menneskhets frihet. De som sloss i Palestina, Kurdistan, Phillipinene, Chiapas, Baskerland og Nepal. Vis din solidaritet med å hjelpe det du kan. Du kan begynne denne 17mai med å gi et bidrag til Helselag til Nepal på kontonummer 60450915745

Ha en god 17mai og Hurra!

Tuesday, May 16, 2006

Fred i Baskerland - Fritt Baskerland!


I Baskerland har det nå lenge foregått en kamp mellom den spanske staten og ETA. Den spanske staten har forfulgt baskiske uavhenighetskjemper på urettmessig grunnlag og har tidligere vist liten interesse for en fredlig løsning på konflikten i Baskerland.

Når den væpnede gruppen ETA har oppfordret til våpenhvile er det en ny mulighet for en fredsprosess i Baskerland. De spanske og franske myndighetene har tapt kampen mot en stadig voksende bevegelse for selvråderett blant baskerne. Det er på tide at den franske og den spanske staten setter seg til forhandlingsbordet. Det nye standpunktet til ETA vil hjelpetil å skape muligheter for et nytt scenario. Det fratar den spanske og den franske staten argumentene deres mot forhandlinger.

Denne vinteren har politiske rettssaker mot 60 uavhengighetsaktivister pågått i den spanske spesialretten. Aktivistene er fra kulturorganisasjoner, fagbevegelse og uavhengighetsbevegelsen. Tortur og livstidsdommer er blir fortsatt brukt mot politiske fanger. Politiske og folkelige organisasjoner blir forbudt. Alt dette er seriøse hindre for den venstreradikale uavhengighetsbevegelsen og andre nasjonalistiske og progressive krefters forsøk på å utvikle en demokratisk prosess for å løse konflikten.

Det baskiske folket må nå få muligheten gjennom folkeavstemmning til å bestemme den Baskiske nasjonenes fremtid. En sånn demokratisk løsning vil være til fordel for det baskiske og det spanske folk. Det vil skape en virkelig åpning til å komme forbi denne konflikten

Baskerland og Frihet!

Friday, May 12, 2006

Hurra! Nå kommer superheltene!


Helt siden man var liten har man lest side opp og side ned i spennende tegneserier om Superhelter fra A til Z (Det er vel ikke så mange på æ,ø,å) og drømt om at sånn skulle det vært i virkeligheten. Verden hadde vært så mye bedre hvis bare noen store sterke menn og kvinner med superkrefter kunne ordnet opp for oss vanlig dødlige. Men etterhvert som vi vokste opp så lærte vi på den harde måten at man må være sin egen superhelt her i verden.

Men så plutselig så er det ikke sånn lengre. Superheltene har begynt å komme. Og superheltene er jo supergode. De følger prinsippene til Superhelten Robin Hood og hans homofile menn, de tar fra de rike å gir til de fattige. Vakkrere kan det ikke bli.

Sunday, May 07, 2006

Slipp Jimmy fri



Christopher Nielsen har blåst av utrolige mengder med spenn på å lage denne lille filmen om elefanten Jimmy. I sammenheng med at Oslo kinomatografer feirer bursdag fikk jeg også med meg et kjært gjennsyn med kortfilmen narverfredag som var Christopher Nielsen debutt som animsasjonsfilmskaper. Narverfredag er en tidløs historie om drabantbyungdoms freddags underholdning. I tilleg underholdte the Tourettes etter filmen og det ble servert gratis pølse og man kunne kjøpe seg en rignes-øl.

Men så tilbake til hovedfilmen Slipp Jimmy fri. Roy Arnie leier sine gamle venner, de to trøtte typene Odd og Geir for å jobbe på Sirkus. Samtidig bestemmer en gjeng militante dyrevernere å gjøre Norge sirkusfritt. Mens Hold-brillan har med seg vennene sine på elgejakt. I tillegg har vi en samemafia, en elefant og en elg i solnedgang. Altså uttallige figurer fra Christopher Nielsen sitt univers.

Og det er mye det filmen er. En kort presentasjon av alle som er med også ett høydepunkt på vidda, før filmen oppsumeres. Hadde det ikke vært for nemelig Christopher Nielsen fantastiske mangfoldige karakter univers, så hadde vel ikke dette vært en morsom og utrolig kul film......

Thursday, May 04, 2006

Av mangel på fantasi: Så her har dere litt Marx

Nå er det lenge sida jeg har kommet på noe å skrive så her får dere litt Marx:



Hvis vi hadde produsert som mennesker
Sett at vi hadde produsert som mennesker: Hver av oss ville i sin produksjon i dobbelt forstand ha bekreftet seg sjøl og den andre. Jeg ville 1) i min produksjon ha objektivisert min individualitet, dens særpreg og derfor både ha nytt en indivduell livstyring under virksomheten og ha kjent den individuelle glede, min personlighet som objektiv, sansemessig anskuelig og derfor over enhver tvil hevet makt ved å betrakte gjenstanden. 2) I din nytelse eller din bruk av mitt produkt ville jeg umiddelbart ha nytelsen, både som bevissthet om i mitt arbeid å ha tilfredsstilt et menneskelig behov og som bevisthetom å ha objektivisert det menneskelige vesen og dermed å ha skaffet et annet menneskelig vesens behov sin tilsvarende gjenstand, 3) jeg ville for deg ha vært formidleren mellom deg og arten,jeg ville altså av deg sjølv bli oppfatta og følt som en supplering av ditt eget vesen og som en nødvendig del av deg sjølv, jeg ville således vite meg sjølv bekreftet både i din tenkning og din kjærlighet, 4) i min inddividuelle livsytring ville jeg umiddelbart ha skapt din livsytring, jeg ville altså i min individuelle virksomhet umiddelbart ha bekreftet og virkeliggjort mitt sanne vesen, mitt menneskelige vesen, mitt fellesvesen.

Hvis det var for kjedelig å lese teksten kan du lese min tegneserie versjon:> del 1 og del 2

Monday, May 01, 2006

1mai bilder

Over hele verden markes arbeidernes kampdag, Sjølv må jeg lpe til markering i Birkelunden, men her kommer det flere bilder fra 1 mai verden over.